7 domas par “Desmitniekā

  1. Nu, nu, ir tak arī lietainas dienas. Kaut kas pa vasaru tomēr būtu jāizlasa, citādi rudenī skola būs baigais trieciens. Tikai nevajag to saukt par obligāto literatūru.

    Patīk

    1. Un es atceros sevi, kura izlasiija 50-70% no obligaataas literatuuras mazliet briivpraatiigi piepiedu kaartaa, jo lasiishana taapat padevaas, bet iisti jau iekaariena nebija. Un atceros, ar kaadu kaisli kjeeros pie visa, kas nebija latvisks, klasisks, vecs un lauku dziivi slavinoshs. Un pusaudzjiem obligaatie saraksti ir kaa briivbiljete uz koncentraacijas nometni- viss obligaatais ir bullshit jau pamataa.

      Patīk

      1. Skolai ir jāmēģina radīt lasītprieks tajos bērnos, kas to nav ieguvuši ģimenē. Kultūras mantojums un analīze nāk pēc tam.
        Pilnīgi noteikti zinu, ka leišu ieteicamās literatūras sarakstā ir Duglass Adamss.

        Patīk

  2. Tāpat jau visi to obligāto literatūru lasīja septembrī/oktobrī. Atceros, ka bibliotēkās (ne tikai skolas, bet vispār) konkrētos brīžos nekad nevarēja dabūt to vajadzīgo grāmatu, jo mācību plāns jau visām skolām apmēram viens. Nu tad nedēļu pirms tam, kad vajadzēja stundās runāt par Mērnieku laikiem, to sasodīto grāmatu nevarēja ne ar uguni sameklēt.

    Patīk

    1. Es taa arii nekad neizlasiiju Meernieka Laikus, taapat kaa Zaljo Zemi 🙂 Palasiiju internetaa atrastaas recenzijas un uzrakstiiju domrakstu uz 10 🙂

      Patīk

Komentēt